Smaki warte grzechu!

wtorek, 6 grudnia 2016

Pasztecior!

Pasztet贸wka!!!!!                                     Pasztet,bardzo lubie,ale wole taki swoj ,w ktorym wiem co jest...bez ukrytych niespodzianek!W sklepach jest duzy wybor pasztetow,jednak w skladzie nieraz zawieraja 20% miesa!halo halo!!!!!To nie pasztet tylko przemia艂,przemia艂u,jednym s艂owem syf!Czesto robie pasztety z soczewicy,tym razem skusilam sie na watr贸bke drobiow膮!no i wyszed艂 pyszny,az moj m膮偶 pochwali艂!czyli pyszotka!No dobra,co trzeba zeby go zrobic!Niewiele.......checi troche,iiii(500g w膮tr贸bki drobiowej,1 duza cebula bia艂a,albo cukrowa,p贸艂 szklanki ugotowanej kaszy bulgur,4-5 suszonych pomidorow,3ugotowane jajka,przyprawy...zio艂a toskanskie,pieprz cayene,sol himalajska)Watr贸bke i cebule dusimypod przykryciem z odrobin膮 soli,miksujemy,dodajemy reszte skladnikow i znow mix,do keksowki i pieczemy!gotowy !Najlepszy jest,gdy na noc wstawimy do lodowki,polecam do pasztetu oczywiscie kiszone ogorki!馃憣Smacznego!

Brak komentarzy:

Prze艣lij komentarz

Disqus Shortname

Comments system